Baren

Nu lämnar vi biobygget under vintern och i stället påbörjar foajén eller puben som den även kallas. Hobbyrummet har förvandlats till en pub. Tanken är att den ska vara delad så det ska se ut som en pub på ena sidan och på andra väggen ska det vara filmtema på allt med filmaffischer, en monter med filmprylar i. Här ovan en liten snabb ritning på hur bardisken ska se ut. Den kommer sitta ihop med väggen som kommer vara i samma stuk.

pubfore
pubvagg

 

Så här ser det ut nu innan projektet har påbörjats. Till höger ser du väggen till bion och till vänster är den sektionen som kommer att bli något slags av kallförråd.
Då är det bara till att börja slänga ut allt och påbörja regla upp för en vägg.Väggen kommer byggas i gillestugastuk. Använder vanliga klädselbrädor och lägger omlott. Väggen kommer sen när temperaturen tillåter brunbetsas.

pubfonstervagg
pubdorrtillkall

 

Hittade ett övergivet fönster i en av bodarna. Den passade in i gluggen. Dörren in till det så kallade kallförrådet. Den gamla toalettdörren från huset kom till användning även den.

pubreglar
pubtak

 

Har påbörjat sätta upp taket. Det består av vanlig träläkt. Ovan på detta kommer någon slags av skiva och sen isolering på det. Stocken kommer vara kvar men förmodligen vitbetsas. Taket kommer brunbetsas i samma färg som väggen och bardisken. Den väggen ni ser här kommer dock inte målas utan kommer få en vit vävtapet på sig. Detta är alltså ”filmväggen”.

pubdorr
pubdorr2

 

Grannen hade en gammal ytterdörr över. Man tar det man haver. Tack Olle Backman för hjälpen med att bygga dörrkarmen.

 
Nu är hela väggen igensatt. Bakom väggen hittar vi ett oisolerat förråd. Det oisolerade förrådet med färgglada garderober. =) Sitter bara tunna renoveringsgipsskivor på väggarna. I framtiden kanske man kommer på att ha något annat här men det får bli ett senare projekt. Det fanns ju lite tankar för hobbyrum.

pubdisk2
pubdiskbakom

 

Nu tillbaka till baren. Har börjat klätt in bardisken i samma stuk som väggen. Stommen är Ikeas faktumskåp plus ett vinställ. Längst in ska kylskåpet stå. Bänkskivan är nu fastskruvad och sitter på plats.

pubdisk
chrillmalar2

 

Även översta skivan sitter på plats. Nu börjar vi måla väggarna. Kristoffer hjälper till. 

farmalar
minkmalar

 

Hjälper till gör även Minkens far Mikael och till och med Minken själv håller i  en pensel.

Nu så, efter tre år så är äntligen bio- och bar-bygget klart. Nedanför detta så ser du nu alla slutbilder på hela projektet. Välkomna på ett besök i biomörkret.

 
Baren

slutbilder12
slutbilder13

 

Baren

slutbilder10
slutbilder3

 

Baren – Häng av dig. Stäng av mobilen.

slutbilder14
slutbilder5

 

Film-monter – Oscar, Wall-E, Nalle Puh och 3D-glasögon

 
Super8 projektor, redigering för super8 och lite diverse filmprylar.

 
Filmaffischer, I hålen på stocken fick det sitta lite råttor