Företaget

Företaget ”Thomas Niwong” startade februari 2004 i Stockholm. Då var det min huvudsysselsättning och jag ägnade min tid åt att frilansa som tekniker åt olika TV-bolag. Under mina första år hade jag kunder som TV4, Kanal75, Onside TV-produktion, Warner Music med mera. Har även haft lite mindere hemsideuppdrag.
2006 gjorde jag den första stora projeketet helt i egen regi. Det blev en mäktig konsert med bandet P-Floyd från Falun som spelade i Dalhalla. Det blev ett stort projekt där vi hade ansvar för all videoinspelning för att sen redigera och ge ut på en DVD. Det blev väldigt lyckat och projekten med bandet P-Floyd fortsatte. 2008 blev det en dokumentärfilm om förberedelserna inför konserten samt att man får följa med alla fans. 2010 hade jag ansvar för videoproduktionen på scenen. 2012 gjorde vi ett nytt expriment genom att livesända en av deras konserter från Skoglandan. 2012 spelade även en ny konsert-DVD in i Dalhalla och 2013 livesändes samt inspelades en ny konsert in i Skogladan. Med andra ord har det blivit en hel del jobb med bandet P-Floyd och alla DVD kan man fortfarande köpa i webbutiken.

IMG-20130705-WA0000

Idag är Thomas Niwong en sidoverksamhet bakom min heltidstjänst på Nyhetsbolaget Sverige AB. Det som hinns med nu är lite mindre produktioner som musikvideoinspelningar, företagspresentationer och dokumentationer och mindre livesändningar på webben.

En del av mina titlar
TOM
Sändningsproducent TV och storbildsproduktion
Upplänktekniker
Fotograf
Kopplingscentraltekniker